Sposób przygotowania

Kalarepki obrać,przekroić na pół i zblanszować,osączyć i łyżeczką wyżłobić środki.
Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyc na oleju,dodać rozdrobnione środki kalarepy i podsmazyc.
Na drugiej patelni podsmazyć papryki pokrojone w kosteczkę,dodać do pieczarek,przyprawić i razem poddusić.Farszem nadziewać połówki kalarepy,ułożyć je w naczyniu żaroodpornym,wlać 1/3 szkl wody i piec do miękkości w tem 200 stopni.Pod koniec pieczenia wlać śmietanę wymieszana z maggi i odrobiną wody.
Podawać samodzielnie lub z ryżem.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kalarepki choć nie znoszę z pieczarkami zrobić muszę...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super pomysl
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przydałoby się zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam i kalarepkę i pieczarki:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i jeszcze nie zrobiłam,a zapewne smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo fajny przepis!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawy przepis, warto zrobić, bo u mnie kalarepka najczęściej w zupie lub na surowo, a u Ciebie coś nowego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja kalarepa dopiero rosnie .....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    na pewno smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !