Sposób przygotowania

Do mąki dodać żółta, szczyptę soli i cukru oraz mleko. Całość zmiksować, by powstało jednolite, dość gęste ciasto naleśnikowe. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem, odstawić na 15-20 minut. Rodzynki opłukać, namoczyć. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Twaróg zmiksować z cukrem, połączyć z ubitą śmietaną i osączonymi rodzynkami. Patelnię rozgrzać, natłuścić masłem, smażyć na niej doś cienkie, ruiane naleśniki. Każdy smarować masą twarogową, składać na pół o od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !