Sposób przygotowania

Grzyby rozmrozić, ugotować we wrzątku, jeśli były gotowane to nie trzeba już gotować.
Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyrumienić i dodać grzyby i przyprawy a także posiekany czosnek.
Dusić do odparowania. Wystudzić i dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek i jajko wymieszać .

Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem. Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wałkować na ok 0,5 cm i robić różne kształty pasztecików nadziewanych grzybkami. Jeśli robimy babeczki to można na każdej położyć plasterek mozzarelli.
Smarować rozmąconym jajkiem i piec w temp 180 st ok 20 min do ładnego zrumienienia.

Podawać z czerwonym barszczykiem ..

Można też ciasto nadziewać jabłkami i upiec słodkie sakieweczki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jestem pod wrażeniem - takie śliczności,az ślinka cieknie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !