Sposób przygotowania

Od gołąbków zostały mi resztki młodej kapusty, pokroiłam ją drobno i odstawiłam na bok. Na początek przelałam do mniejszego garnka wodę w której wcześniej parzyłam kapustę, włożyłam do niej kości wieprzowe i gotowałam wywar. Dodałam 2 marchewki, przyprawiłam \"warzywkiem\" i gotowałam dalej. Gdy marchewki były miękkie wyjęłam je i starłam na tarce. Wyjęłam też kość i obrałam z niej mięso. Wrzuciłam kapustę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodałam mięso i marchewkę. Doprawiłam do smaku pieprzem i \"warzywkiem\". Obiadek dla trzyosobowej rodzinki gotowy:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie wiosenne zupki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszna; lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super pomysł, do spróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały pomysł na zupę!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !