Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
ziemniaki 3
porcje rosołowe lub kości
warzywna przyprawa uniwersalna
kapusta (pozostała od gołąbków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty.

Od gołąbków zostały mi resztki młodej kapusty, pokroiłam ją drobno i odstawiłam na bok. Na początek przelałam do mniejszego garnka wodę w której wcześniej parzyłam kapustę, włożyłam do niej kości wieprzowe i gotowałam wywar. Dodałam 2 marchewki, przyprawiłam \"warzywkiem\" i gotowałam dalej. Gdy marchewki były miękkie wyjęłam je i starłam na tarce. Wyjęłam też kość i obrałam z niej mięso. Wrzuciłam kapustę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodałam mięso i marchewkę. Doprawiłam do smaku pieprzem i \"warzywkiem\". Obiadek dla trzyosobowej rodzinki gotowy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 14.07.2012 19:41
pycha
emeslive 10.04.2012 15:34
Doskonały pomysł na zupę!
maciek7 04.12.2011 17:32
super pomysł, do spróbowania
maryśka 18.08.2011 22:07
super
agnieszka137 13.05.2011 13:49
pyszna; lubię:)
eduszo
eduszo 04.05.2011 12:58
Uwielbiam takie wiosenne zupki.
Małgorzata113 30.04.2011 09:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak