Sposób przygotowania

Golonkę natrzeć porządnie solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem, polać sokiem z cytryny, wstawić na min. 12 godzin do lodówki. Wyjąć, nafaszerować doprawionym mięsem mielonym, zaszyć otwory, posmarować ketchupem, zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1/4 szklanki wody i 1/4 szklanki oleju. Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę, potem obrócić i piec jeszcze godzinę. PO tym czasie zdjąć folię i opiekać z każdej strony ok pół godziny. W sumie czas pieczenia to ok 3 godzin. Danie jest super! Polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    Dziwi mnie, że jeszcze nie ma komentarzy- szczególnie, że to danie jest mega pyszne- to moje danie popisowe:) Faceci uwielbiają tę golonkę;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, i fakt faceci uwielbiają golonkę, piwo i mecz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    i nie tylko;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !