Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 400 g
jajko 4 szt
cukier puder 2 łyżki
kawa 1 szklanka
likier amaretto 50 ml
kakao
serek mascarpone 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawając serek oraz likier. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać - łyżką. Biszkopty nasączyć mocną kawą. Na blaszce ułożyć ciasno nasączone biszkopty, na to wyłożyć połowę masy, kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i resztę masy. Schłodzić w lodówce. Posypać wierz kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 09.06.2011 20:44
moj ulubiony deser
Mysiunia 22.05.2011 09:29
wczoraj moja siostra robiła tak samo tylko w pucharkach:) - było świetne!
Nina7 30.04.2011 10:56
Uwielbiam!!
agnieszka137 30.04.2011 10:51
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak