Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik biało czarny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12.5 dkg
mąka 20 dkg
cukier 25 dkg
żółtko jajek 1 szt
sól szczypta
jajko 4 szt
gorzka czekolada 15 dkg
twaróg 1 kg
budyń waniliowy 1 szt
polewa czekoladowa 5 dkg
śmietana kremówka 20 dkg
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik biało czarny

Masło zetrzeć na tarce,wyrobić z mąką,żółtkiem cukrem (5dkg),szczyptą soli i zawinąć w folię po czym przez godzinę chłodzić w lodówce. Na spodzie tortownicy rozwałkować 2/3 ciasta,a pozostałym ciastem wylepić boki tortownicy. Po-nakłuwać spód, gorzką czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej. Jajka utrzeć z pozostałym cukrem,twaróg wymieszać z budyniem po czym masę twarogową podzielić na dwie części,a jedną z nich połączyć ze stopioną czekoladą. Na cieście rozsmarować najpierw jasną później ciemną masę twarogową (można odwrotnie). Piec przez godzinę w 180stopniach po czym dekorować na przemian polewą i ubitą z cukrem śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 09.12.2012 10:27
super
angelika14 02.03.2012 21:04
pyszności
marzena06 06.02.2012 11:54
pyszny
anja3107 05.02.2012 16:27
smaczny
KasiaK90 01.08.2011 16:27
pycha
gosia47-47 17.05.2011 17:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak