Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek Izydor

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

delicje 3 opakowania
Biszkopt
jaja 5 szt
mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2% 500 ml
cukier 2 łyżki
masło 1 kostka
marmolada 1 słoik
kokos 15 dkg
mak 15 dkg
cukier 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 6 szt
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placek Izydor

z podanych składników zrobić biszkopt lub według własnego przepisu.upieczony biszkopt posmarować marmoladą.Następnie ubić białka dodać cukier i wymieszać z kokosem proszkiem i makiem.zrobić budyń i zmiksować masło dodając wystygnięty budyń i dać tą masę na kokosowo makowy placek.. zaparzyć herbatę i pędzelkiem smarować od spodu delicje żeby były lekko nasączone i układać na placka.zalać go dwoma tęrzejącymi galaretkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 11.08.2011 11:54
pycha
Małgorzata106 08.08.2011 19:08
super
ewelina/bunia 02.06.2011 09:57
super
Ania67 30.05.2011 09:18
prawdziwe cudeńko
Elżbieta17 18.05.2011 10:18
Pięknie wygląda:)
adam1f 08.05.2011 00:19
pycha
MAŁGORZATA108 29.04.2011 20:24
Do mnie jakoś nie przemawia ten przepis.
halina17 29.04.2011 20:06
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak