Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijany kurczak a\'la dewolaj

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
pomidory suszone w zalewie 6-8 sztuk
pieczarki 1-2 sztuki
ser 2-4 plasterki
sól do smaku
pieprsz do smaku
papryka mielona do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany kurczak a\'la dewolaj

Pierś myjemy i osuszamy. Następnie nadkrajmy ją w połowie, ale nie przekrawamy do końca (tak, jakbyśmy robili hot-doga, bułkę przekrawamy wzdłuż, ale nie przekrawamy jej dosłownie na pół).

Pierś otwieramy, doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką (słodką lub ostrą - wg uznania). Na jednej połówce układamy po kolej:
* plasterek sera (w oryginalnym przepisie byłą mozzarella)
* pomidory
* pieczarki

Pierś zamykamy. Rozkładamy folię aluminiową i posypujemy ją ziołami prowansalskimi. Kładziemy na zioła pierś i posypujemy z góry. Folię mocno zawijamy.

Pieczemy w piekarniku w 200C przez 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak