Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mielone na grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 50 dag
sól do smaku
cebula 2 sztuki
czosnek 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mielone na grilla

Obrać cebulę. Drobno je posiekać. Ząbki z czosnku przecisnąć przez praskę, Wymieszać wszystko z mięsem. Uformować z tego wałeczki długości ok. 6 cm i grubości o średnicy ok 2-3 cm. Przyprawić przyprawami. Opiekać ok. 20 minut. podczas opiekania obracać aby się równomiernie zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 29.04.2011 22:53
zgadzam się
1j1o1l1a1 29.04.2011 22:09
warto spróbować... sezon grillowy trwa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak