Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dużą kostkę, polewamy olejem i przyprawiamy, odstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki.
Boczek i cebulę kroimy w plasterki, paprykę w kwadraty, pieczarki w zależności od wielkości (zazwyczaj na pół) i solimy - ale tylko pieczarkę.
Jeśli wszystkie składniki mamy już gotowe zaczynamy nabijać je na patyczki do szaszłyków wg. kolejności :
papryka zielona, mięso, boczek, cebula, pieczarka, papryka czerwona, mięso, boczek, cebula, pieczarka, papryka. Oczywiście jeśli mamy większe patyczki możemy dołożyć składnków.
Następnie tak przygotowane szaszłyki smarujemy z obu stron olejem i posypujemy przyprawą do grilla. Możemy je odłożyć jeszcze na ok. 1h do lodówki, wtedy są jeszcze lepsze.
Składniki powinny być pokrojone w dość duże kawałki, wtedy są soczyste, a nie spieczone.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !