Sposób przygotowania

Dojrzałe maliny opłucz i wrzucić do garnka. Dodaj niepełną szklankę wody i całość gotuj na dużym palniku, aż maliny się rozgotują i wypłynie z nich sok. Potem je przestudź i odsączać tak, aby spłynął tylko sam sok bez miąższu. Uzyskany sok wlej ponownie do garnka, dodaj cukier i szczyptę kwasku cytrynowego, ponownie zagotuj. Gorący sok przelej do butelek dokładnie zamknij i gotuj je przez 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !