Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z dzikiej róży

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dzika róża 1 kg
miód 70 dag
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z dzikiej róży

dojrzałe owoce umyć obrać z ogonków i okwiatów rozkroić wybrać pestki zalać wodą i zagotować a następnie gorące przetrzeć przez cynowe sito uzyskaną masę wymieszać z miodem i szybko dosmażyć w małych porcjach do właściwej gęstości przełożyć do słoiczków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak