Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
czerwona porzeczka 50 dag
cukier 3,5 kg
woda 3,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: sok z czarnej porzeczki

Czarne oraz czerwone porzeczki dokładnie myjemy, odrywamy szypułki. Następnie zalewamy je 3,5 litrami wody i gotujemy je od zagotowania przez około 15 minut. Następnie dodajemy do soku cukier i zagotowujemy. Gorący sok wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, bardzo mocno zakręcamy i odstawiamy słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak