Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z jajkiem i rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 1 szt
szczypiorek wg uznania
kiełki rzeżuchy wg uznania
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z jajkiem i rzeżuchą

1. Marchewki umyj, obierz, pokrój w cienkie talarki. Rzodkiewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Ogórek umyj,obierz, pokrój w plasterki.
2. Jajka obierz ze skorupek. Jedno pokrój na cząstki, drugie w plasterki.
3. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Rzeżuchę opłucz, osusz.
4. Pokrojone warzywa wymieszaj ze szczypiorkiem i cząstkami jajka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.Polej oliwa z oliwek.
5. Wierzch sałatki obłóż plasterkami jajka, posyp rzeżucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.04.2012 15:13
fajna
Grażyna13 19.05.2011 14:25
Pyszna, akurat na wiosnę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak