Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada po meksykańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

700ml mleka
200 ml śmeitany kremówki
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
szczypta chilli (lub ciut weicej)
cukier waniliowy
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada po meksykańsku

Mleko ze smietana i cukrem gotujemy. Dodajemy połamaną czekolade i rozpuszczamy, mieszajac w goracym mleku, dodać chilli. Na dno wysokiej szklanki wlewamy troche likieru (dla dzieci bez), wlewamy goracą czekolade na gore. Dodajemy smietana i całość posypujemy kakao. Gotowe. I zamknac oczy i nie liczyć kalorii;) Wychodza 3 solidne porcje

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.10.2016 14:51
ciekawe połączenie smaków
Madziela 20.11.2014 10:04
allle smakowita
Anna146 27.05.2011 07:21
super deser
darus 25.05.2011 17:39
aż mi ślinka cieknie
Sarenka 02.02.2011 18:13
Bardzo apetyczna, choc i kaloryczna czekoladka :P
szpindorio 01.02.2011 23:10
zawsze chciałem zrobić domową czekoladę - wygląda smakowicie, więc na pewno spróbuję :)
buksiak12 08.09.2010 16:45
smakowitość
buksiak12 08.09.2010 16:45
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:15
smakowicie wygląda
Dorota71 08.09.2010 16:14
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:51
super wygląda
Emilia22 08.09.2010 15:51
bardzo fajny przepis
IZABELA29 14.08.2010 09:40
smacznie wygląda
MAŁGORZATA108 12.06.2010 13:46
Zamiast likeru, nieżle sprawdza się także taquila.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak