Sposób przygotowania

Kawałki ryby kropimy sokiem z cytryny.Szpinak przebieramy,odcinamy ogonki a listki starannie opłukujemy.Wrzucamy do wrzącej,posolonej wody i gotujemy około 5 minut bez przykrycia.Odcedzamy i odciskamy.Wysmarowaną tłuszczem żaroodporną formę wykładamy szpinakiem,przyprawiamy gałką muszkatołową i solimy.Kawałki ryby lekko rolujemy,układamy na szpinaku,przyprawiamy solą i pieprzem.Pieczemy około 7 minut w 180 stopniach.Banana obieramy,kroimy w plasterki.Naczynie wyjmujemy z piekarnika,na rybie układamy plasterki banana,zalewamy śmietaną wymieszaną z tartym serem i zapiekamy kolejne 7 minut.Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !