Sposób przygotowania

Krewetki rozmrozić (moje były z biedronki). Składniki sosu wymieszać i odstawić. Makaron przygotowac wg instrukcji na opakowaniu.

Czosnek, imbir i chili siekamy. Rozgrzewamy wok lub patelnię, wlewamy olej, dorzucamy czosnku, imbiru i chili. Przesmażamy całość przez chwilkę, a następnie dodajemy krewetki. Smażymy aż zrobią się różowe (lub przestaną być surowe). Posypujemy zieloną dymką. Zdejmujemy z woka/patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wok/patelnię przecieramy. Sos mieszamy, a następnie wlewamy do woka/patelni, dodajemy sok z limonek. Wrzucamy makaron. Mieszamy. Dodajemy krewetki. Mieszamy. Makaron z krewetkami nakładamy do talerzy ozdobić dymką i/lub kolendrą. Można dodac kawałek limonki dla skropienia sobie potrawy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota, na pewno skorzystam z tego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super,mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Dosc czesto serwuje tego typu dania, bo wszyscy lubimy owoce morza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !