Sposób przygotowania

Mąkę , cukier , cukier waniliowy wykładamy na stolicę dodajemy następnie do nich margarynę i posiekać nożem . Następnie dodać jajko i żółtka oraz śmietanę . Białka odstawiamy na bok, wyrabiamy ciasto .Wałkujemy z ciasta wałek , potem kroimy na kawałki a każdy kawałek na placek , na każdy placek kładziemy łyżką marmoladę uprzednio wymieszaną z z łyżeczką bułki tartej , zawijamy rogaliki od grubszej strony do cieńszej. Kładziemy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tylko żeby nie były obok siebie ściśnięte . Smarujemy białkiem i pieczemy w 200 st. do złotego kolorku. Wyjęte już posypujemy grubym cukrem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczne rogaliki na jeden kęs.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !