Sposób przygotowania

banany obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny,na patelni rozpuścić cukier jak najmniej mieszając aby się nie skrystalizował jak zacznie robić się brązowy dodać masło i wymieszać na karmelu ułożyć banany i usmażyć z każdej strony po kilka minut przygotować polewę czekoladową rozpuścić margarynę w rondelku dodać wodę i kakao wymieszać i zagotować na niewielkim ogniu cały czas mieszając dopuki cukier się nie rozpuści,banany zdjąć z patelni i polać przygotowaną polewą podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    muszę zrobić takie banany :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajny przepis na banany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !