Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pappardelle z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron zielony pappardelle 50 dag
śmietana kremówka 2/3 szklanki
ser gorgonzola 10 dag
ser ricotta 15 dag
sól
natka pietruszki 1 pęczek
szałwia świeżą
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pappardelle z sosem serowym

Do rondla wlej śmietanę, dodaj pokrojony ser gorgonzola, ricottę i parmezan. Podgrzewaj na małym ogniu i mieszaj, aż sery utworzą gładką masę, nie dopuszczając jednak do zagotowania. Ugotuj makaron al dente, odcedź i wrzuć do garnka z sosem. Chwilę podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, dopraw pieprzem i solą. Przełóż na półmisek, posyp posiekanymi listkami pietruszki oraz szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 23.10.2011 11:46
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak