Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i zmiel. Wymieszaj z roztrzepanymi jajkami, masłem, a na koniec z mąką i wyrób ciasto. Wyłóż na posypaną mąką stolnicę i podziel na 2 części. Z obu utwórz długie wałki, pokrój je na kawałki, a z nich formuj kluski, wyciskając na każdej wzorek brzuszkiem widelca. Gotuj partiami w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą tak długo, aż wypłyną na powierzchnię. Posiekaj czosnek i podsmaż na oleju na złoty kolor. Wlej bulion i chwilę gotuj. Dodaj posiekany rozmaryn i gotuj 5 minut. Dodaj pokrojone na kawałki masło, dopraw solą i pieprzem. Ciepłe gnocchi polej sosem i posyp parmezanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !