Sposób przygotowania

Mule wyszoruj, kilka razy wypłucz. Umyty bób wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty, odcedź i obierz z łupinek. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć po pół łyżeczki tymianku i rozmarynu, zmiażdżony czosnek i listek laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj mule i wino, przykryj i podgrzewaj 5 minut, od czasu do czasu poruszaj garnkiem. Mule wyjmij z muszli. Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj bób, sól i pieprz, duś 5 minut. Bób wymieszaj z mulami. Podawaj polane sosem z duszenia muli, posyp je papryką,. kminkiem i świeżą kolendrą. Udekoruj cząstkami cytryny i muszlami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !