Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus mleczno-truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1
mleko 3\\4szkl
truskawki 200g
cukier puder 1\\2szkl
mięta liście do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus mleczno-truskawkowy

Żelatynę namoczyć w 1\\4szkl zimnej wody .Mleko zagotować .Odstawić i rozpuścić w nim żelatynę.Ostudzić następnie ubić z cukrem waniliowym .Truskawki oczyścić (4odłożyć do dekoracji)i rozgnieść widelcem z cukrem pudrem.Połączyć z mlekiem .Gęstniejący mus przełożyć do pucharków.Udekorować truskawkami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak