Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta pekińska 1 szt
papryka czerwona 5 szt
oliwa 1/3 szkl
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka

Ugotowane na parze ziemniaki rozgniatamy widelcem. 1 szklankę pokrojonych w drobną kostkę białych części liści kapusty pekińskiej podsmażamy na oliwie z tymiankiem, pieprzem i kminkiem mielonym, dodając pod koniec 1 łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę soli. Łączymy z ziemniakami i powstałym w ten sposób farszem nadziewamy wydrążone papryki. 1 łyżkę majeranku, 1 łyżkę sosu sojowego i kilka łyżek oliwy mieszamy. Powstałą w ten sposób pastą smarujemy papryki, wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy aż papryki się przyrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.07.2011 10:30
pyszne
iwona332 17.07.2011 11:10
super
eduszo
eduszo 23.05.2011 11:04
Fajny i napewno smaczny.
Danuta8 12.05.2011 11:50
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak