Sposób przygotowania

Ugotowane na parze ziemniaki rozgniatamy widelcem. 1 szklankę pokrojonych w drobną kostkę białych części liści kapusty pekińskiej podsmażamy na oliwie z tymiankiem, pieprzem i kminkiem mielonym, dodając pod koniec 1 łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę soli. Łączymy z ziemniakami i powstałym w ten sposób farszem nadziewamy wydrążone papryki. 1 łyżkę majeranku, 1 łyżkę sosu sojowego i kilka łyżek oliwy mieszamy. Powstałą w ten sposób pastą smarujemy papryki, wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy aż papryki się przyrumienią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny i napewno smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !