Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zając w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber z kością 870 g
uda 980 g
smalec 80 g
masło 50 g
mąka 50 g
śmietana 300 g
wywar z dziczyzny 500 g
Zaprawa z octu: do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zając w śmietanie

Comber i uda oczyszczone z błon naszpikować paskami słoniny,posolić,oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu.Przełożyć do garnka,podlać wywarem i dusić do miękkości.Wyjąć i wy porcjować.Sos przecedzić,podprawić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak