Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kura w rosole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kury 2 szt
marchew 200 g
pietruszka 100 g
seler 200 g
cebula 200 g
sól do smaku
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kura w rosole

Kurę dokładnie umyć,posolić,uformować w kieszeń i włożyć do wrzącej wody(na 1kg.kury 1.5l wody),szybko zagotować,po czym gotować na wolnym ogniu.Po ok.1godzinie włożyć umyte warzywa i gotować razem do miękkości około 20-30minut.Połówki zrumienionej cebuli dodać pod koniec gotowania.Miękką kurę wyjąć,przestudzić,podzielić na części i włożyć do gorącego rosołu..Kurę w rosole podaje się na głębokim talerzu z dodatkiem makaronu lub ryżu,posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak