Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z serc wołowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wołowe 2200 g
cebula 200 g
mąka 100 g
tłuszcz 150 g
koncentrat pomidorowy 150 g
wywar z wloszczyzny 800 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z serc wołowych

Umyte serca zalać zimną wodą i ugotować.Miękkie ugotowane serca pokrajać w paski o długości 3cm i szerokości 1.5cm.Pokrajane serca włożyć do sosu przyrządzonego ze zrumienionej cebuli i mąki i rozprowadzonego wywarem z dodatkiem koncentratu pomidorowego,papryki i soli.Zagotować i podawać z dodatkiem kaszy lub makaronu i surówkami z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak