Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozór w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozory wołowe 2 szt
seler 150 g
marchew 300 g
pietruszka 150 g
sól do smaku
wywar z ozorów i warzyw 750 g
śmietana 100 g
mąka pszenna 50 g
chrzan tarty 50 g
masło 30 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ozór w sosie chrzanowym

Oczyszczone ozory umyć,obgotować,ściągnąć skórę i wstawić do gotowania razem z warzywami,liśćmi laurowymi i dodatkiem soli(na 1l.wody ok.7g soli).Gotować do miękkości,wyjąć z wywaru,przestudzić i krajać ukośne porcje.Wywar przecedzić i podprawić mąką i śmietaną,dodać chrzan i surowe masło,wymieszać i doprawić do smaku.Porcję ozora przełożyć do sosu i poddusić.Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak