Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca saute

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 1100 g
smalec 100 g
mąka 20 g
masło 50 g
cebula 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca saute

Wątróbkę umyć,oczyścić z błon,pokrajać w ukośne plastry,oprószyć mąką i pieprzem,następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.Na dosmażeniu dodać pokrajaną w plastry cebulę,posolić i dosmażyć.Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem ziemniaków,buraczków lub marchewki i surówki sezonowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak