Sposób przygotowania

Z wyżej wymienionych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 równe części. Pierwszą część wykładamy na spód blaszki i smarujemy ją powidłem śliwkowym lub jakąś inną konfiturą. Drugą część wkładamy do lodówki.

Następnie ubijamy białka z cukrem, dodajemy śmietanę i pozostałe składniki. Mieszamy. Wykładamy to na ciasto posmarowane już wcześniej powidłem. Na wierzch trzemy drugą część ciasta. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 °C. Następnie studzimy ciasto, co powinno trwać minimum do trzech godziny. Można urozmaicic owocami i dac na warstwe ciasta na dole zamiast powideł. Najlepiej smakuje dnia nastepnego.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nazwa powalająca
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ta piana rzeczywiście wygląda jak kawałek styropianu! tylko mam nadzieję, że smakuje lepiej :-)))
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Musi pysznie smakować!!!!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł i super nazwa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    W sobote zabralam sie za to ciasto i okazalo sie, ze nie mam wiórek kokosowych. Bylismy po zakupach, wiec nikomu juz sie nie chcialo isc do sklepu. Zrobie to ciasto z pewnoscia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale z chęcią bym takie zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !