Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować z 1 łyżką soli. Ciepłe przepuścić przez praskę, ostudzić. Dodać 2 jajka, sól do smaku, oraz 7 łyżek mąki pszennej, zagnieść ciasto. Blat stołu posypać mąką-rozwałkować ciasto. Utoczyć wałek, spłaszczyć i pokroić na ukośne kopytka. Gotować w dużej ilości wody, aż kopytka wypłyną. .Odcedzić, wyłożyć na talerze.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wszyscy bardzo lubimy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomite jedzenie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam kopytka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !