Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 30 dag
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, ostrożnie wyjmujemy żółtka. Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, następnie drobniutko siekamy. Szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i również drobniutko siekamy. Następnie pieczarki, żółtka oraz szczypiorek dokładnie ze sobą łączymy, dodajemy majonez, jeszcze raz mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Haneczka1 23.05.2011 19:08
pyszne takie jajeczka :)
Robert10 16.05.2011 11:08
a tu znowu pyszności
gosia47-47 16.05.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak