Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pomarańczowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
mąka 2 szkl
margaryna 0,5 kostki
cukier 0,5 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Masa serowa
ser 1 kg
margaryna 1 szt
cukier 1,5 szkl
budyń cytrynowy 1 szt
jajko 6 szt
cukier wanilinowy 1 szt
Skórka pomarańczowa kandyzowan 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pomarańczowy

Ciasto zagnieść rozłożyć na dnie blaszki, nakłuć widelcem i upiec na rumiany kolor.

masa serowa;
Ser zemleć dodając połowę skórki pomarańczowej.
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać stopniowo ser i budyń. Na koniec dodać pianę z białek i drobno pokrojoną skórkę pomarańczową, wymieszać, wylać na ciasto i piec w temp 180 st ok 1 godzinę. Po upieczeniu sernik okroić od brzegów blaszki i wystudzić. Wyjąć wystudzony i polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 29.04.2011 08:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak