Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka wielkanocne z czerwonym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
śmietana 2 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 4 (wiejski)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka wielkanocne z czerwonym farszem

ajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, następnie przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy twaróg wiejski, śmietanę oraz keczup. Całość dokładnie mieszamy, solimy oraz pieprzymy do smaku. Farszem napełniamy wgłębienia w żółtkach. Jajka układamy na liściach sałaty, dekorujemy keczupem oraz plasterkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.06.2012 21:47
Pyszniutkie :)
Małgorzata113 29.04.2011 08:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak