Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperty z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
czekolada biała 1 tabliczka
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koperty z czekoladą

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i kroimy na kwadraty. Na każdym kwadracie układamy po kostce białej czekolady, a następnie zlepiamy rogi po przekątnej. Tak przygotowane koperty układamy na blasze, smarujemy rozkłóconym żółtkiem i pieczemy w temp. 180*C około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 25.08.2011 07:57
mniaam
wolochski 14.06.2011 23:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak