Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Katarzynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 2 szkl
mąka 3 szkl
mak 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
margaryna 2 kostki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
powidła śliwkowe 2 słoiczki
biszkopty okrągłe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Katarzynka

Miękką margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Z białek ubijamy pianę, następnie łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia i razem dodajemy do utartej margaryny. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej dodajemy suchy mak, a trzecią pozostawiamy białą. Następnie na blachę wykładamy ciasto białe - powidło - biszkopty - ciasto z makiem - powidło - biszkopty - ciasto kakaowe. Pieczemy w temp. 160*C godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 15.05.2012 21:38
:> !
Neetka90 15.05.2012 21:38
:> !
maciek7 07.12.2011 15:45
pycha
IlonaAlbertos 21.10.2011 23:42
Apetycznie wygląda.
stokrotka 05.06.2011 12:37
Ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak