Sposób przygotowania

• boczek kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy, obsmażamy na chrupko, zdejmujemy z patelni,
• ser kroimy w plastry, obsmażamy na połowie tłuszczu pozostałego po smażeniu boczku ( drugą połowę odlewamy do pojemnika)
• sałatę myjemy, dokładnie suszymy,
• pomidorki kroimy na pół, paprykę w cienkie paseczki, dodajemy do sałaty,
• czosnek rozgniatamy z solą, dodajemy pieprz, sól, ocet i odlany tłuszcz ze smażenia boczku, salsę mieszamy,
• połową powstałego sosu polewamy sałatę, mieszamy, rozkładamy na talerzach,
• na każdym talerzu układamy kilka plastrów sera i boczku, polewamy resztą sosu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ślicznie to zrobiłaś:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !