Sposób przygotowania

Ser utrzeć z lekko podgrzanym tłuszczem, cukrem i żółtkami. Proszek do pieczenia wymieszać z cukrem waniliowym, budyniem w proszku, grysikiem i startą skórką cytrynową, łyżką dodawać do sera.
Z wszystkich białek ubić pianę, rozprowadzić w masie serowej. Następnie przyprawić je przygotowanym słodzikiem.
Formę skrzynkową długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę serową.
Temp pieczenia: 175 stopni C.
Czas pieczenia: około 60-70 minut.
Około 10 minut od momentu wyjęcia z piekarnika ciasto wytrząsnąć z formy, wyjąć papier.
Najlepiej smakuje na ciepło, podane z owocami z kompotu i ewentualnie udekorowane gęstą lub zwykłą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !