Sposób przygotowania

na osolony wrzatek wrzucić kasze kukurydzianą szybko wymieszac aby nie powstały grudki ,zmniejszyć ogień i gotować 30 min,czesto mieszajac az kasza zacznie odchodzić od ścianek garnka .dodać 2 dag masła oraz 2 lyzki parmezanu. mieszać zdjąć z ognia .formę do tarty zwilżyć zimną wodą .ciepła masę wyłożyć do formy i rozprowadzć równomiernie na grubość 3-4 cm posługując się dużym nożem moczonym w naczyniu z zimną wodą.kiedy masa zastygnie wkroić z niej porcje .rozgrzać patelnie grillową i pokrojoną polentę zapiec na niej ok 2 min.resztę masła roztopić na małej patelni lekko podsmażyć na min rozmaryn .polewać polentę masłem i rozmarynem, posypać resztą parmezanu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !