Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
czekolada gorzka 5 dag
margaryna 15 dag
jajko 4 szt
cukier 10 dag
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa 1 op
migdały w płatkach do dekoracji
wisienki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana czekoladowa

!. Czekoladę rozpuść z margaryną na małym ogniu.
2. Żółtka utrzyj z cukrem. Ucieraj dalej, dodając porcjami masę czekoladową oraz makę przesiana z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj z ubitymi na pianę białkami.
3. Formę na babkę natłuść masłem, wysyp tartą bułką. Przełóż do niej ciasto, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 200 stopni i piecz ok 45 min.
4. Ciasto ostudź, wyjmij z formy. Posmaruj polewą, posyp płatkami i udekoruj wisienkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.01.2014 10:01
super baba :)
sunnymood 09.12.2011 11:56
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak