Sposób przygotowania

Owoce umyć, dokładnie odsączyć, obrać z gałązek i wydrylować.
Ser utrzeć z żółtkami, budyniem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu, cukrem waniliowym, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową.
Rodzynki obtoczyć w mące, również dodać do masy serowej. Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier i ubijać, aż się zupełnie rozpuści, następnie wrzucić do masy serowej.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować rozpuszczonym tłuszczem. Nałożyć masę serową i wyrównać.
Na wierzch wysypać wiśnie.
Temp pieczenia: 150 stopni.
Czas pieczenia: około 2 godziny.
Pozostawić w formie do zupełnego wystygnięcia. Następnie wyjąć i ozdobić kleksami śmietany ubitej z cukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !