Sposób przygotowania

1. Zamkniętą puszkę z mlekiem wstaw do garnka, zalej wodą. Gotuj na małym ogniu ok 3 godz uzupełniając w razie potrzeby wodę, tak by puszka cały czas była w niej zanużona.
2. Puszkę z mlekiem ostudź, otwórz. Ciepłą masą przełóż wafle, za każdym razem lekko je dociskając. Po położeniu ostatniego wafla mazurek przykryj deseczką, obciąż i wstaw na kilka godz do lodówki.3. Wierzch ciasta posmaruj podgrzaną masą toffi. Udekoruj płatkami migdałowymi, pokrojonymi, opłukanymi morelami i żurawiną. Oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !