Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek waflowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 5 szt
mleko skondensowane 1 puszka
migdały w płatkach 10 dag
morele suszone 5 dag
żurawiny suszone 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek waflowy

1. Zamkniętą puszkę z mlekiem wstaw do garnka, zalej wodą. Gotuj na małym ogniu ok 3 godz uzupełniając w razie potrzeby wodę, tak by puszka cały czas była w niej zanużona.
2. Puszkę z mlekiem ostudź, otwórz. Ciepłą masą przełóż wafle, za każdym razem lekko je dociskając. Po położeniu ostatniego wafla mazurek przykryj deseczką, obciąż i wstaw na kilka godz do lodówki.3. Wierzch ciasta posmaruj podgrzaną masą toffi. Udekoruj płatkami migdałowymi, pokrojonymi, opłukanymi morelami i żurawiną. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.11.2013 10:51
Wyśmienity.
alaaa 13.06.2011 21:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak