Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony dorsz z pesto czerwonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3/4 kg.
pomidory suszone w zalewie 15 dkg.
bazylia świeża 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
czosnek 3 żabki
migdały 5 dkg.
oliwa 100 ml.
wino białe 100 ml.
cytryna
sól
Pieprz biały mielony Prymat
parmezan 5 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony dorsz z pesto czerwonym

migdały,czosnek,suszone pomidory,pietruszkę i bazylię oraz ser drobniutko zmiksować po czym doprawić solą i pieprzem białym cały czas mieszając dodawać małymi porcjami oliwę z oliwek tak aby masa nie była za rzadka musi być gęsta,rybę umyć i oprószyć solą i białym pieprzem świeżo zmielonym posmarować z jednej strony pesto i ułożyć w naczyniu żaroodpornym którego dno wcześniej posmarowano winem wymieszanym z pozostałą oliwą z oliwek i zapiec w temp.180st.ok.30min.podawać potrawę z makaronem i sosem zpowstałym podczas pieczenia,makaron wcześniej wymieszać z pesto i posiekaną natką udekorować pokrojoną na cząstki cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.05.2013 21:53
Dla mnie super
Monika193
Monika193 18.10.2011 17:45
smaczny
irenka 03.07.2011 22:05
świetne
iwa643 29.04.2011 07:25
pycha
ada12302 28.04.2011 21:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak