Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

inne gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi i udka kaczki bez skóry
cebula
marchew
pieczarki 20 dkg.
skórka pomarańczowa 5 dkg.
jajko
śmietana 30% 1 kubek
bułka czerstwa
mleko
bulion drobiowy 1/2 l.
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: inne gołąbki

bułkę namoczyć w mleku,mięso umyćpo czym zemleć z odciśniętą bułką i czosnkiem lub rozdrobnić w malakserze,do zmielonego mięsa dodać drobno posiekaną skórkę pomarańczową,jajko,śmietanę,sól,pieprz,majeranek i kolendrę wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę,kapustę sparzyć w osolonym wrzątku zdejmować liście i odcinać twarde końce aby lepiej się zwijały gołąbki nakładać farsz i ciasno zawijać po czym układać na dnie w naczyniu żaroodpornym skórę od kaczki następnie plasterki cebuli,marchewki i na to układać gołąbki,pieczarki pokroić w cząstki i poukładać je dookoła gołąbków,całość zalać bulionem przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.na ok.godzinę,po upieczeniu z naczynia odlać wytworzony sos z pieczarkami i doprawić do smaku gołąbki podawać polane wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.12.2013 08:41
lubię wszystkie rodzaje gołąbków
Wacław 27.12.2013 11:37
fajny przepis na gołąbki
caralajna 27.01.2013 08:35
bardzo ciekawy pzepis, ciekawa jestem smaku
Mirka-Ludomila 05.11.2012 16:57
takich jeszcze nie jadłam, ale są ciekawe
Wafelek2601 04.08.2011 10:14
ciekawe
kuklik 03.07.2011 13:43
fajna wersja
Robert10 28.04.2011 20:27
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak