Sposób przygotowania

bułkę namoczyć w mleku,mięso umyćpo czym zemleć z odciśniętą bułką i czosnkiem lub rozdrobnić w malakserze,do zmielonego mięsa dodać drobno posiekaną skórkę pomarańczową,jajko,śmietanę,sól,pieprz,majeranek i kolendrę wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę,kapustę sparzyć w osolonym wrzątku zdejmować liście i odcinać twarde końce aby lepiej się zwijały gołąbki nakładać farsz i ciasno zawijać po czym układać na dnie w naczyniu żaroodpornym skórę od kaczki następnie plasterki cebuli,marchewki i na to układać gołąbki,pieczarki pokroić w cząstki i poukładać je dookoła gołąbków,całość zalać bulionem przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.na ok.godzinę,po upieczeniu z naczynia odlać wytworzony sos z pieczarkami i doprawić do smaku gołąbki podawać polane wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajna wersja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    takich jeszcze nie jadłam, ale są ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawy pzepis, ciekawa jestem smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis na gołąbki
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię wszystkie rodzaje gołąbków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !