Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warkocz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 50 ml.
sól
pieprz
bazylia kilka listków
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
karkówka 3/4 kg.
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: warkocz wieprzowy

karczek lub karkówkę umyć i pokroić na kotlety grubości 1 cm.i delikatnie rozbić tłuczkiem lub dłonią,każdy kotlet pokroić w paski o szerokości ok.1 cm.czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli podzielić mięso na trzy części,pierwszą część natrzeć czosnkiem,majerankiem,solą,pieprzem i polać delikatnie oliwą,następną część posmarować posiekaną bazylią,solą,pieprzem i także polać odrobiną oliwy po czym odstawić mięso najlepiej na noc w chłodne miejsce,następnie brać z misek paski mięsa i zaplatać je w warkocz na koniec spiąć wykałaczką,rozgrzać pozostałą oliwę i usmażyć na niej warkocze na rumiano z każdej strony,po usmażeniu wyjąć wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.08.2011 23:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak