Sposób przygotowania

karczek lub karkówkę umyć i pokroić na kotlety grubości 1 cm.i delikatnie rozbić tłuczkiem lub dłonią,każdy kotlet pokroić w paski o szerokości ok.1 cm.czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli podzielić mięso na trzy części,pierwszą część natrzeć czosnkiem,majerankiem,solą,pieprzem i polać delikatnie oliwą,następną część posmarować posiekaną bazylią,solą,pieprzem i także polać odrobiną oliwy po czym odstawić mięso najlepiej na noc w chłodne miejsce,następnie brać z misek paski mięsa i zaplatać je w warkocz na koniec spiąć wykałaczką,rozgrzać pozostałą oliwę i usmażyć na niej warkocze na rumiano z każdej strony,po usmażeniu wyjąć wykałaczki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !