Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet zielono-biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuły 40 dag
kalafior 40 dag
cebula 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dag
ser żółty 15 dag
śmietanka 1 szkl
jajko 6 szt
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet zielono-biały

1. Kalafiory i brokuły podziel na różyczki i gotuj w wodzie z sokiem z cytryny ok 5 min. Cebulę obierz, posiekaj i uduś na rozgrzanym maśle. Tartą bułkę namocz w śmietance. 3/4 różyczek brokułów zmiksuj z cebulą, bułka tartą, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem , gałką muszkatołową. Dodaj żółty ser, wymieszaj.
2. Połowę masy przełóż do posmarowanej masłem foremki.Powtykaj w nią różyczki brokułów i kalafiora, rozłóż pozostałą część masy. Przykryj górę folią aluminiową. Głęboką blachę wypełnij gorącą wodą, umieść w niej formę z pasztetem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 50 min w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu wstaw w formie na całą noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.10.2013 16:46
Fajny przepis
sunnymood 29.05.2012 12:18
interesujący
aleksa123 16.11.2011 20:02
ciekawy, pewnie fajnie wygląda
kate.500 28.10.2011 08:35
to musi ladnie wygladac
1j1o1l1a1 28.04.2011 19:35
zdrowy, bezmięsny pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak